Välkommen till Sigrid Rudebecks Gymnasium!

IT och datorer

Elever vid Sigrid Rudebecks Gymnasiums datorerRudebecks har ett stort antal datorer fördelade i olika arbetsrum lätt tillgängliga från alla klassrum. Alla klassrum är utrustade med fast dator och projektor. Ljudanläggningarna i klassrummen är av hög kvalitet för bästa upplevelse vid filmvisning osv. Det trådlösa nätverket når alla klassrum.

Som elev har du tillgång till att låna DV-kameror eller digitalkameror. Alla datorer är utrustade med redigeringsprogram för video. Det finns också musikarbetsplatser med inspelningsutrustning och ljudredigeringsprogram.

Varje elev har fri tillgång till Internet, en egen inloggningskyddad mapp för skoldokument.

Rudebecks använder Mac

Apple iMac

Att jobba på en Macintosh skiljer sig inte speciellt mycket från att jobba på en PC i Windowsmiljö. MacOS X är ett stabilt operativsystem som bland annat är avsevärt mycket bättre skyddat mot virus, jämfört med Windows. OS X är i grunden ett UNIX-system, vilket gör det stabilt och pålitligt, med ett användarvänligt, snyggt grafiskt gränssnitt. Du kan läsa mer om MacOS X på Apples hemsida.

I det dagliga arbetet använder vi Officepaketet med Word, Excel och Powerpoint som i stort fungerar på samma sätt som motsvarande Windowsversioner. Man kan därför jobba hemma med dokument från skolans datorer även om man inte har MacOS. Skolans server kan du också komma åt hemifrån via FTP (eller AFP om du har Mac hemma), så du kan lämna och hämta filer i din egen mapp.