Välkommen till Sigrid Rudebecks Gymnasium!

Traditioner

Introduktionsdagar och Gårdsfest

Då du börjar vid Rudebecks, är de första två dagarna introduktionsdagar, då bara åk 1 är på på skolan och lär känna lokalerna och varandra utan tvåor och treor i huset. Under lättsamma former får du en inskolning till din gymnasietid med gott om tid att bekanta dig med din nya miljö.

Något senare under terminen inbjuder årskurs 3 till en gårdsfest för åk 1. Det är en fest, ofta med ett tema, då du kan knyta nya kontakter som elev vid skolan. Med inslag som god mat, underhållning och dans, brukar detta vara en mycket trevlig kväll.

Julfesten

Skolans julfest är en gammal tradition där hela skolan samlas i Svenska Mässans Kongresshall tillsammans med föräldrar och anhöriga. Det blir totalt ca 1 000 personer. Kvällen inleds med Rudebecks klassiska Luciatåg med elever ur åk 1.

Skolbandet spelar och den stora skolkören sjunger ledda av musikläraren Anders Pihl. Vid det tillfället dansar du som elev i åk 1 folkdans i traditionsenlig folkdräkt, danser du lärt dig på lektionstid. Ackompanjerad av levande musik från elever vid skolan, blir detta en mäktig och rolig upplevelse för både dansare och publik.

Även elever i årskurs 3 deltar i bl a den berömda träskodansen. Sammantaget är det en kväll man minns.

Kulturdagar och Retoriktävling

Under varje läsår anordnas vid skolan minst en kulturdag. Ur innehållet märks diverse uppträdanden av elever som gått något av våra estetiska tillval. Det innebär bl a teater på olika språk, bildutställningar och musikframträdanden.

Vidare förekommer det redovisningar av gymnasiearbeten från elever i avgångsklasserna.

Retoriktävlingen är ett återkommande inslag och där finns utrymme för vem som helst att anmäla sig och framföra något.

Revy

Varje höst genomför årskurs 2 ett stort arbete med att uppföra årets revy. Det är ett mycket trevligt och viktigt inslag unders skotiden på Rudebecks och har gamla anor. Många elever minns länge de intensiva dagarna med föreställningar i fullsatt aula.

Slaget om innerstan

Rudebecks är en av de skolor som varje år gör upp om "slaget om innerstan". Det är en tävling i inomhusfotboll och läktarkamp. 

 

Roddkampen mot Samskolan

Roddtävlingen mot Samskolan i kanalen är en årlig tradition med tävling i tjej & killag men också med en mixad båt.